Van het bed en het potje en nog vanalles

Pffffieuw! Veel gebeurd de laatste dagen, dus veel te vertellen… Waar begin ik??

– Sinds een tijdje waren we Amélie al aan het voorbereiden op de komst van haar groot bed. Tot nu toe sliep ze nog in haar babybedje, en Eline in de bak van de wandelwagen op onze kamer. Maar vermits onze jongste een vrij licht slapertje is, werd ze al wel eens wakker van een te luide kuch of als we ons te hard draaiden in ons bed. Tijd dus voor de grote wissel-truc. Vrijdag zijn we dan maar naar Ikea getrokken (erg dat dat was ;-)) achter een groter bed en alle toebehoren. Gisterenvoormiddag hebben we heeft manlief dan alles ineen gevezen. Tijdens haar eerste dutje gisteren heeft Amélie hare neus er al aan bezeerd, en deze morgen ben ik ze rond 6 uur van de grond gaan plukken. Maar voor de rest slaapt ze er prima in en is ze zo fier als ne gieter! En vanaf nu ligt Eline te verdwalen in haar ‘grote’ babybed.

P1011205_239x320

P1011207_239x320

– Van de introductie van het groot bed hebben we geprofiteerd om nog eens een poging te doen om Amélie van de pampers af te helpen. Tot hiertoe was dit steeds een enorm groot fiasco. (Misschien moet ik hierover maar eens een apart postje schrijven.) Maar nu waren we ze al een week aan het bejubelen dat ze een ‘groot’ bed ging krijgen, zo eentje voor ‘grote ‘ kindjes. En dat ‘grote’ kindjes echt geen pampers meer aandoen, maar flink op het potje gaan. En dat als het groot bed er was, dat ze dan de pamper maar achterwege moest laten. Niet de meest opvoedkundige manier, ik weet het. Maar geloof me, we hebben de laatste maanden echt al alles geprobeerd. En kijk, gisteren 2 plasjes in het potje en 0 ongelukjes. En vandaag 5 plasjes en 1 ongelukje. Het is toch al een begin, niewaar.

– Eline heeft dit weekend ook haar best gedaan! Ze slaapt langer dan ooit tevoren (deze nacht van 23u30 tot 06u15). Gisteren hebben we met z’n allen zelfs geslapen tot Amélie ons om 8u45 wakker zong. En dàt was alweer een eeuwigheid geleden. Eline had om 6u al wel een flesje gekregen, maar dat tellen we niet mee he. En overdag oefent onze kleine freggel heel gedreven haar stemgeluid. Heel leuk om te horen!

Advertenties

3 gedachtes over “Van het bed en het potje en nog vanalles

 1. mooi mooi !
  zo lief , en wat lijkt ze plots weer een stuk groter !
  en het pamperhoofdstuk … dat komt ook wel in orde !
  Flink zo Amelie !

  en Eline.. ja die zal idd nog wel wat verdwalen in haar bedje !
  maar voor je het beseft is ook zij het babybedje ontgroeid !

  dikke kus voor die 2 flinke meisjes !

 2. Onvoorstelbaar hoe groot ze lijken/zijn eens ze in een groot bed slapen he…
  Nora slaapt nog steeds in haar spijlenbed, ik denk dat ik het psychologisch nog niet aankan 😉

  Wat dat pampergedoe betreft: go with the flow, zou ik zeggen. Een beetje stimuleren en belonen kan zeker geen kwaad en anders komt het echt wel vanzelf.

  Succes!

 3. Pingback: Het leed dat potjestraining heet… «

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s