Roodvonkje

Woensdagochtend stond ons grote spook op met een lelijke hoest. Een zeehondje was er niks tegen. Donderdag was het zelfs nog een beetje lelijker. De hoest welteverstaan, niet ons spookje. Toch maar raad gaan vragen dus bij mevrouw de dokter. Roodvonk. Een soort van angine met daarbij (een kleine hoeveelheid) rode stipjes rond de mond en op de handpalmen. Koorts had ze nog niet, maar ging ze nog wel maken volgens de witte doktersjas. Best even thuishouden van school wegens erg besmettelijk. Maandag zou het zo goed als achter de rug moeten zijn.

Gelukkig was oma waren oma en tantie vrijdag al present om Eline op te vangen wegens een dagje verlof van de onthaalmoeder, en dus kon Amélie gewoon thuisblijven. Buiten het hoesten was er eigenlijk nog altijd niet veel aan de hand.

Zaterdagvoormiddag dan toch koortsig, en dit betekende starten met de antibiotica. Eenmaal de koorts weer onder controle was, ging het weer goed met haar. Vandaag lijkt het ergste leed al geleden, nu ja, zo erg was het blijkbaar dan toch niet…

In elk geval, Roodkapje is zo passé, wij hebben het meer voor Roodvonkje tegenwoordig!

DSCN2608 [320x200]

Foto van gisteren, tijdens haar koorts-slaapje in het ouderlijke bed.

Advertenties

4 gedachtes over “Roodvonkje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s